Onderzoekend

ontrafel jouw talenten en motivatie

Het begrijpen van wie je bent, waar je passie ligt en wat je echt drijft, kan je leven echt verrijken. Maar ja, hoe pak je dat aan? Hoe ontdek je de geheimen van je eigen ik en maak je dat onderdeel van je dagelijkse werk en leven?

 

 

de talent- en motivatiescan

Een scherpe blik op talenten en motivatie

zo zet je je werknemer in zijn kracht

Wil je weten hoe je jezelf echt kunt laten opvallen tussen de rest? Waar jij je kunt onderscheiden op basis van hoe jij diep van binnen bent? De keuze voor studie- of werk maken die echt bij jou past? Dan is de talent- en motivatiescan van Positive Development Academy echt iets voor jou.

Positive Development Academy is een van de eersten in Nederland die de iWAM-test gebruikt. Deze test geeft je alle antwoorden op je vragen over jouw talenten en drijfveren, omdat het diep ingaat op wat je motiveert en waar je goed in bent. En weet je wat het mooie hier aan is? Je doet dit allemaal in één sessie. Binnen no-time heb je inzicht in jouw motivaties en kwaliteiten.

Lastige keuzes worden ineens een stuk makkelijker en de juiste koers wordt opeens superduidelijk.

waarom een talent- en motivatiescan uitvoeren?

Dus, als jij op zoek bent naar die perfecte plek waar jouw talenten helemaal tot hun recht komen, dan is de Talent- en Motivatietest van Positive Development Academy echt iets voor jou. Met de iWAM-test ontdek je niet alleen wat je echt drijft, maar ook waar je het allerbeste in bent.

En weet je, die inzichten zijn super waardevol, vooral voor jou persoonlijk. Ze helpen je niet alleen om te ontdekken waar je thuishoort, maar ook om beter te begrijpen wat jou uniek maakt. Een soort kompas voor het vinden van de juiste koers in jouw carrière.

We zetten de test in ter ondersteuning van:

 

 • Werving en Selectie
 • Retentie en Tevredenheid
 • Optimalisatie van teamsamenstelling
 • Versterkte bedrijfscultuur
 • Betere klantenservice
 • Verhoogde motivatie
 • Effectieve taaktoewijzing 
 • Vermindering van conflicten
 • Verhoogde innovatie
 • Gerichte persoonlijke ontwikkeling

de talent- en motivatiescan

Een databased-driven test

 

Iwam –
inventory for work attitude and motivation

Wat is een IWAM test?

Oké, wat is nou eigenlijk die IWAM-test? Nou, het staat voor Inventory for Work Attitude and Motivation, en het is een magische tool waarmee je een kijkje neemt in je eigen hoofd.

Dus, stel je voor: je vult een  vragenlijst in, waarbij je gewoon je keuzes maakt en antwoorden geeft die laten zien wat je drijft en hoe je denkt over werkgerelateerde dingen. Simpel, toch?

Dan komt het interessante gedeelte. Jouw antwoorden en de manier waarop je de test invult, worden door ons geanalyseerd en voilà! Je krijgt inzichten in waar je goed in bent, waar je van houdt en misschien zelfs een paar uitdagingen waar je tegenaan zou kunnen lopen op je werk.

Kortom, het is een soort werk-mind-reading tool om te ontdekken wat jouw professionele motor laat ronken.

 

 

 

Waarom een IWAM test uitvoeren?

1. Gericht zoeken naar studie of werk dat bij je past:
Voor jou betekent de IWAM-test dat je gericht op zoek kunt gaan naar een studie of werkgever die niet alleen kijkt naar je vaardigheden, maar ook naar wie je echt bent. Het helpt bij het vinden van een plek waar je niet alleen past, maar waar je ook echt tot je recht komt.

2. Duidelijker weten wat jouw rol is:
Begrijpen waar jij goed in bent en wat jou motiveert, betekent dat je kunt aangeven wat echt bij je past. Dat maximaliseert niet alleen jouw efficiëntie, maar ook jouw voldoening uit het werk.

 3. Gerichte persoonlijke ontwikkeling

Het inzicht in jouw sterke punten en groeikansen helpt je gericht te werken aan jouw ontwikkeling. Je kunt makkelijker kiezen welke trainingen, begeleiding en kansen aansluiten bij jouw behoeften.

4. Inzicht in patronen
Wanneer je weet waarom jij op bepaalde manieren reageert, helpt dat niet alleen jouzelf maar ook anderen met wie je samenwerkt of samen leeft. Communicatie wordt dan een stuk makkelijker!

 

Hoe werkt dit?

Je krijgt een mailtje met een uitnodiging voor de test. Na het invullen van de vragenlijst wordt de test geanalyseerd. Daarna plannen we een sessie met jou in om de analyse te bespreken.

Tijdens dat gesprek krijg je een rapport, en niet zomaar eentje. Het is zo’n uitgebreid rapport dat je denkt: “Whoa, dit vertelt echt veel over mij.”

Oh, en hier komt het interessante deel. Deze Talent- en Motivatiescan is niet alleen handig voor individuen, maar ook voor teams. Bij het selecteren van nieuwe collega’s of wanneer de boel gereorganiseerd wordt, kun je de scans van het team, de afdeling, of zelfs de hele sectie naast elkaar leggen. Zo ontdek je hoe goed iedereen met elkaar matcht, welke skills iedereen heeft, en waar er groeikansen liggen.

Kosten

Dus, wat gaat dat kosten? Voor een Talent- en Motivatiescan betaal je 150 euro voor de test en 200 euro voor het rapport, de analyse én een uitgebreid gesprek waarin alles wordt uitgelegd.

Voor particulieren wordt geen BTW in rekening gebracht. Wanneer je de sessie op jouw locatie wilt houden, dan rekenen we wel reiskosten. 

 

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kijk direct voor een plekje in mijn agenda, voor je t weet zijn ze vergeven!

Coaching en training, voor jouw brein.

Waarom je juist hier moet zijn: 

 • Alle coaching / training is op maat en 1 op 1 of in kleine groepen.
 • Begeleiding bij levensveranderingen
 • Traject: ‘Energie in Balans’ voor begeleiding bij stress en burn-out / bore-out klachten (ook voor werkgevers!)
 • Retreats in binnen- en buitenland, 1 op 1 of in kleine groepen
 • Workshops en trainingen op maat voor werkgevers en coaches
 • NLP Introductiecursus

Positive Development Academy is een ABNLP internationaal geaccrediteerd opleidingsinstituut

  • gecertificeerde opleidingen: 
   • NLP Practitioner
   • NLP Master Practitioner

Positive Development Academy

die alles direct aan het rollen brengt

©Positive Development Academy 2023