Ondernemend

‘ zet jouw werknemer in de rol die past

Als werkgever wil je dat je werknemers zich betrokken en gemotiveerd voelen in hun werk. Dit kan leiden tot hogere productiviteit, betere prestaties en minder verloop en ziekteverzuim. Maar hoe zorg je ervoor dat je werknemers zich betrokken voelen en zich volledig kunnen inzetten voor jouw organisatie?

 

de talent- en motivatiescan

Een scherpe blik op talenten en motivatie

zo zet je je werknemer in zijn kracht

Sta je als ondernemer, werkgever of leidinggevende voor strategische beslissingen omtrent je personele organisatie?  Wil je ontdekken hoe je je echt kunt onderscheiden van anderen? Dan is de talenten- en motivatiescan van Positive Development Academy het allerbeste startpunt.

Positive Development Academy maakt als een van de eerste opleidingsinstituten in Nederland gebruik van de de iWAM-test. Deze test levert antwoorden op je personele vraagstukken, omdat het een diepgaand inzicht geeft in de sterke punten en motivaties van de individuele werknemer én het team. In slechts één sessie brengt Positive Development Academy de motivatie en kwaliteiten in kaart.

Ingewikkelde keuzes worden gemakkelijker te maken en de juiste richting wordt duidelijker.

De talent- en motivatiescan van Positive Development Academy stelt werkgevers in staat hun werknemers beter te begrijpen en hun potentieel optimaal te benutten. Het draagt bij aan een effectievere plaatsing van werknemers in de organisatie en een betere match tussen hun capaciteiten en de behoeften van de organisatie. Hierdoor kan de organisatie zich ontwikkelen en onderscheiden in een steeds veranderende zakelijke omgeving.

waarom een talent- en motivatiescan uitvoeren?

Het inzetten van de Talent- en Motivatietest ondersteunt werkgevers helpen bij het bepalen van de juiste plaats voor (toekomstige) werknemers in hun organisatie. De Talent- en Motivatiescan van Positive Development Academy, met de iWAM-test, biedt waardevolle inzichten die werkgevers kunnen inzetten op verschillende gebieden:

 

 • Werving en Selectie
 • Retentie en Tevredenheid
 • Optimalisatie van teamsamenstelling
 • Versterkte bedrijfscultuur
 • Betere klantenservice
 • Verhoogde motivatie
 • Effectieve taaktoewijzing 
 • Vermindering van conflicten
 • Verhoogde innovatie
 • Gerichte persoonlijke ontwikkeling

de talent- en motivatiescan

Een databased-driven test

 

Iwam –
inventory for work attitude and motivation

Wat is een IWAM test?

Een IWAM-test, oftewel Inventory for Work Attitude and Motivation, is een psychometrische tool die wordt gebruikt om inzicht te krijgen in de attitudes en motivaties van individuen binnen een professionele context, zoals een werkomgeving. De test is ontworpen om te beoordelen hoe mensen denken, wat hen motiveert en welke houdingen ze hebben ten opzichte van verschillende aspecten van werk.

 Het doel van de test is om een dieper begrip te bieden van wat individuen drijft en hoe ze zich verhouden tot verschillende taken, rollen en situaties binnen hun professionele leven.

Hoe werkt het?

De test bestaat uit een makkelijk in te vullen vragenlijst, waarbij deelnemers wordt gevraagd keuzes te maken of antwoorden te geven die aangeven welke attitudes en motivaties het beste bij hen passen. De resultaten en de manier waarop de test wordt ingevuld (snelheid, manier van sorteren van de antwoorden etc) van de IWAM-test worden vervolgens geanalyseerd om inzichten te verkrijgen in de sterke punten, voorkeuren en potentiële uitdagingen van een individu in een werkomgeving.

 

 

Waarom een IWAM test uitvoeren?

1. Werving en Selectie:
Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kan de IWAM-test worden ingezet om kandidaten te selecteren die goed passen bij de bedrijfscultuur en de vereisten van de organisatie. Dit vermindert het risico van slechte aanpassing en verloop.

2. Retentie en tevredenheid:
Werknemers die zich begrepen en gewaardeerd voelen voor hun unieke eigenschappen en motivaties, ervaren een hogere betrokkenheid bij de organisatie. Dit heeft een positief effect op het behoud van medewerkers en hun algemene tevredenheid. Dit vermindert de kosten en inspanningen die gepaard gaan met het vervangen van personeel.

 3. Optimalisatie van teamsamenstelling:

Met inzicht in de werkattitudes en motivaties van werknemers kan een werkgever/ organisatie teams samenstellen die goed op elkaar aansluiten. Dit leidt tot meer harmonieus teamwork, betere communicatie en uiteindelijk verbeterde prestaties.

4. Versterkte Bedrijfscultuur:
Het aanbieden van de IWAM-test toont werknemers dat hun persoonlijkheden en motivaties worden gewaardeerd en serieus genomen. Dit bevordert een positieve bedrijfscultuur waarin diversiteit en individuele bijdragen worden gevierd.

5. Betere Klantenservice:
Werknemers die werken op een manier die in lijn is met hun natuurlijke kwaliteiten en krachten, leveren vaak een betere klantenservice omdat ze zich meer betrokken voelen bij hun werk.

6. Verhoogde motivatie:
Door te werken op basis van de natuurlijke motivaties van werknemers, kunnen werkgevers hun teamleden gerichtere erkenning en waardering bieden. Dit vergroot de intrinsieke motivatie, tevredenheid en betrokkenheid van werknemers.

7. Effectieve taaktoewijzing:
Door te begrijpen wat werknemers motiveert en waar ze van nature goed in zijn, kan een werkgever taken en verantwoordelijkheden beter verdelen. Dit maximaliseert de efficiëntie en de kwaliteit van het werk.

8. Vermindering van conflicten:
Door te begrijpen waarom verschillende mensen verschillend reageren in bepaalde situaties, kan een werkgever conflicten verminderen en een harmonieuzere werkomgeving creëren.

9. Verhoogde Innovatie:
Teams met diverse werkattitudes en motivaties hebben vaak verschillende perspectieven, wat kan leiden tot creatievere oplossingen en innovatie binnen het bedrijf.

10. Gerichte persoonlijke ontwikkeling:
Door te begrijpen waar de natuurlijke sterke punten en groeikansen van werknemers liggen, kan een werkgever training en ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden die beter aansluiten bij hun individuele behoeften, waarbij medewerkers gericht kunnen werken aan het versterken van hun sterke punten en het aangaan van uitdagingen.

Praktisch

De werknemer ontvangt per email een uitnodiging voor de test. Deze wordt na het invullen geanalyseerd, waarna een gesprek wordt gepland met werknemer en werkgever waarin de analyse wordt besproken. 

Hierna ontvangen werkgever en werknemer een uitgebreid rapport en analyse van het rapport.

Talent- en Motivatiescan is ook bij uitstek geschikt om in te zetten in teams en bij selectie van personeel en bij reorganisaties. Het is mogelijk de scans een team, afdeling of sectie naast elkaar te leggen om zo de compatibiliteit, kwaliteiten en groeimogelijkheden in kaart te brengen.

Kosten

De kosten van het uitvoeren van een Talent- en Motivatiescan bedragen 150 euro voor de test en 200 euro voor het rapport, de analyse en een uitgebreide uitleg in een mondeling gepsrek. 

Wanneer meerdere testen voor dezelfde organisatie worden afgenomen, wordt per individu 200 euro voor de test, inclusief rapport gerekend, en eenmalig 200 euro voor de team- of organisatieanalyse en uitleg in het team.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en kunnen worden vermeerderd met reiskosten wanneer de reisafstand voor de trainer meer dan 50 kn bedraagt.  

 

De Talent-en Motivatiescan geeft inzicht in jouw organisatie

1. Werving en Selectie
2. Retentie en tevredenheid
3. Optimalisatie van teamsamenstelling

4. Versterkte Bedrijfscultuur
5. Betere Klantenservice
6. Verhoogde motivatie
7. Effectieve taaktoewijzing
8. Vermindering van conflicten
9. Verhoogde Innovatie
10. Gerichte persoonlijke ontwikkeling

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Kijk direct voor een plekje in mijn agenda, voor je t weet zijn ze vergeven!

Coaching en training, voor jouw brein.

Waarom je juist hier moet zijn: 

 • Alle coaching / training is op maat en 1 op 1 of in kleine groepen.
 • Begeleiding bij levensveranderingen
 • Traject: ‘Energie in Balans’ voor begeleiding bij stress en burn-out / bore-out klachten (ook voor werkgevers!)
 • Retreats in binnen- en buitenland, 1 op 1 of in kleine groepen
 • Workshops en trainingen op maat voor werkgevers en coaches
 • NLP Introductiecursus

Positive Development Academy is een ABNLP internationaal geaccrediteerd opleidingsinstituut

  • gecertificeerde opleidingen: 
   • NLP Practitioner
   • NLP Master Practitioner

Positive Development Academy

die alles direct aan het rollen brengt

©Positive Development Academy 2023