positive development academy

Coaching en Training voor jouw brein

ontrafel jouw talenten en motivatie

wanneer je doet wat bij je past, voelt het nooit meer als werken

de talent- en motivatiescan

een scherpe blik op talenten en motivatie

leer je krachten kennen

Wil je weten hoe je jezelf echt kunt laten opvallen tussen de rest?
Waar jij je kunt onderscheiden op basis van hoe jij diep van binnen bent? De keuze voor studie- of werk maken die echt bij jou past?​

Dan is de talent- en motivatiescan van Positive Development Academy echt iets voor jou.

Positive Development Academy is een van de eersten in Nederland die de iWAM-test gebruikt. Deze test geeft je alle antwoorden op je vragen over jouw talenten en drijfveren, omdat het diep ingaat op wat je motiveert en waar je goed in bent. En weet je wat het mooie hier aan is? Je doet dit allemaal in één sessie. Binnen no-time heb je inzicht in jouw motivaties en kwaliteiten. 

Die inzichten zijn meer dan waardevol, vooral voor jou persoonlijk. Ze helpen je niet alleen om te ontdekken waar je thuishoort, maar ook om beter te begrijpen wat jou uniek maakt. Een soort kompas voor het vinden van de juiste koers in jouw carrière.

Als je op zoek bent naar die perfecte plek waar jouw talenten helemaal tot hun recht komen, dan is de Talent- en Motivatietest van Positive Development Academy echt iets voor jou. Met de iWAM-test ontdek je niet alleen wat je echt drijft, maar ook waar je het allerbeste in bent.

TIP: Veel werkgevers zijn geinteresseerd in hoe zij hun werknemers op een goede manier kunnen ondersteunen. Vraagt jouw werkgever om meer informatie? Dan help ik je graag!

waarom een talent- en motivatiescan?

1. Gericht zoeken naar studie of werk dat bij je past:
Voor jou betekent de IWAM-test dat je gericht op zoek kunt gaan naar een studie of werkgever die niet alleen kijkt naar je vaardigheden, maar ook naar wie je echt bent. Het helpt bij het vinden van een plek waar je niet alleen past, maar waar je ook echt tot je recht komt.


2. Duidelijker weten wat jouw rol is:
Begrijpen waar jij goed in bent en wat jou motiveert, betekent dat je kunt aangeven wat echt bij je past. Dat maximaliseert niet alleen jouw efficiëntie, maar ook jouw voldoening uit het werk.


3. Gerichte persoonlijke ontwikkeling
Het inzicht in jouw sterke punten en groeikansen helpt je gericht te werken aan jouw ontwikkeling. Je kunt makkelijker kiezen welke trainingen, begeleiding en kansen aansluiten bij jouw behoeften.


4. Inzicht in patronen
Wanneer je weet waarom jij op bepaalde manieren reageert, helpt dat niet alleen jouzelf maar ook anderen met wie je samenwerkt of samen leeft. Communicatie wordt dan een stuk makkelijker!

 • Gerichte persoonlijke ontwikkeling
 • Werving en Selectie
 • Retentie en Tevredenheid
 • Optimalisatie van teamsamenstelling
 • Versterkte bedrijfscultuur
 • Betere klantenservice
 • Verhoogde motivatie
 • Effectieve taaktoewijzing
 • Vermindering van conflicten
 • Verhoogde innovatie

De basis: de iwam-test

IWAM staat voor Inventory for Work Attitude and Motivation, en het is een magische tool waarmee je een kijkje neemt in je eigen hoofd.

De IWAM test is een databased-driven test. Dat betekent dat er op een wetenschappelijke, en dus geverifieerde manier naar de gegevens wordt gekeken. 

Het gaat als volgt: je vult een online vragenlijst in, waarbij je je keuzes maakt en antwoorden geeft die laten zien wat je drijft en hoe je denkt over werk- carriere en studiegerelateerde zaken. Voor jou dus goed te doen!

De analyse: ik ga voor je aan het werk

Dan komt het interessante gedeelte. 

Jouw antwoorden en de manier waarop je de test invult, worden door mij geanalyseerd en ik maak een uitgebreid rapport voor je! 

Naast de uitslagen van de test, voeg ik daar graag kennis over onbewuste patronen, filters en blokkades bij.

In dat rapport vind je inzichten in waar je goed in bent, waar je van houdt en misschien zelfs een paar uitdagingen waar je tegenaan zou kunnen lopen op je werk en ook in andere contexten.

Daarnaast is er ook aandacht voor je kernkrachten, je uitdagingen, je valkuilen en je allergieën. 

 

 

hoe werkt het?

Na aanmelding en betaling krijg je een mail met een uitnodiging voor de test. Na het onlline invullen van de vragenlijst wordt de test door mij geanalyseerd. Daarna plan ik een sessie met jou in om de analyse te bespreken.

Tijdens dat gesprek krijg je een uitgebreid rapport, waarvan je denkt: “Wow, dit vertelt echt veel over mij.”

Wat verder interessant is: Deze Talent- en Motivatiescan is niet alleen handig voor individuen, maar ook voor teams. Bij het selecteren van nieuwe collega’s of wanneer de boel gereorganiseerd wordt, kun je de scans van het team, de afdeling, of zelfs de hele organisatie naast elkaar leggen.

Zo ontdek je hoe goed iedereen met elkaar matcht, welke skills iedereen heeft, en waar er groeikansen liggen.

 

kosten

Voor een Talent- en Motivatiescan betaal je 150 euro voor de test en 200 euro voor het rapport, de analyse én een uitgebreid gesprek waarin alles wordt uitgelegd. De totale kosten bedragen daarmee 350 euro. 

Dit is inclusief: 

 • IWAM test
 • Uitgebreide schrifteijke analyse
 • 1 op 1 sessie van 90-120 minuten met persoonlijke uitleg

 

Voor particulieren wordt geen BTW in rekening gebracht, voor ondernemers en werkgevers geldt de prijs exclusief BTW. Wanneer je de sessie op jouw locatie wilt houden, dan rekenen we wel reiskosten.

de iwam test kan ook start of onderdeel zijn van een coaching- of mentoring traject

meer WETEN OVER JOUW ONDERLIGGENDE PATRONEN?

Stuur me direct een bericht of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking!

1

maak direct een afspraak

Kies zelf een datum:

2

mail Me

voor alle vragen:

3

bel me/whatsapp me

ma - vrij, 10:00 - 16:00

+31 6 3301 8540