positive development academy

Coaching en Training voor jouw brein

'waar je kijkt, bepaalt hoe je je voelt'

werken met je onderbewuste

wat is brainspotting?

brein, onderbewuste, patronen

is brainspotting iets voor mij?

Is het je wel eens opgevallen, dat wanneer je ergens over praat of aan denkt, je ogen als vanzelf naar een bepaald punt worden getrokken? 

Dat klopt! Uit onderzoek is gebleken dat de positie van onze ogen in verbinding staan met plaatsen in ons brein waar emotionele en lichamelijke spanning is opgeslagen. Het gaat dus niet om de inhoud van de gebeurtenis, maar om het gevoel en de emotie die we er aan hebben gekoppeld. 

Deze plaatsen worden brainspots genoemd. 

Brainspotting helpt je deze “brainspots” te onderzoeken en te verwerken, waardoor traumatische ervaringen, stress, angst en andere emotionele blokkades kunnen worden verwerkt..

Brainspotting is een krachtige fysiologische methode die samenwerkt met de neurobiologie van ons brein. Het ondersteunt het overwinnen van emotionele en fysieke blokkades, zodat diepgaande verandering mogelijk wordt gemaakt.

We hoeven niet altijd te praten of problemen te analyseren, in de brainspotting-sessies  richten we ons rechtstreeks op je diepere hersenstructuren en jouw lichaam. Je ontrafelt en bevrijdt geblokkeerde systemen in je brein en lichaam, zonder dat je je bewustzijn hoeft te belasten of terug hoeft te gaan in het verleden.

Brainspotting kan een waardevolle aanvulling zijn in verschillende trajecten, waaronder trauma-herstel, persoonlijke ontwikkeling, stressvermindering, het verbeteren van (sport)prestaties en veel meer.

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van deze therapievorm en hoe het kan bijdragen aan jouw transformatie, neem dan gerust contact op!.

transformeren op diepere lagen

 In de afgelopen jaren heb ik veel deelnemers begeleid in transformatietrajecten.  Een van de krachtige hulpmiddelen die blijvende en daadwerkelijke transformatie ondersteunt is brainspotting. Brainspotten is een zeer laagdrempelige techniek die  beweging brengt op onderbewust niveau.

Brainspotting kan ingezet worden binnen alle trajecten en ook als losse sessies worden aangeboden.

Brainspotting  kan worden ingezet bij oa:

  • Burnout en Stress klachten
  • Angst en Paniek
  • Trauma herstel
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Relatie problematiek
  • Ondersteunen transformatie
  • Doorbreken emotionele blokkades
  • Ongewenste patronen en overtuigingen veranderen

hoe werkt brainspotting?

Tijdens een brainspotting-sessie begeleid ik je bij het richten van je ogen op specifieke “brainspots” die in verband worden gebracht met de gebieden waar je blokkades of emotionele pijn ervaart. 

Dit proces stelt je in staat om diepgaande emotionele en lichamelijke reacties te verkennen en te verwerken.

Brainspotting is een milde, maar uiterst effectieve methode die je kan helpen om verandering en groei te bereiken.

benieuwd wat brainspotting voor jou kan doen?

Neem direct contact op!

1

maak direct een afspraak

Kies zelf een datum:

2

mail Me

voor alle vragen:

3

bel me/whatsapp me

ma - vrij, 10:00 - 16:00

+31 6 3301 8540