positive development academy

Coaching en Training voor jouw brein

Column Bevelandse Bode mei 2024

In mijn praktijk zie ik regelmatig mensen die vastzitten in banen die niet aansluiten bij wie ze echt zijn. 

Sommigen hebben zelfs succesvolle carrières, maar van binnen voelen ze een leegte, een gevoel van onbehagen, een gebrek aan plezier. Dit heeft een domino-effect op hun algehele geluk en levenskwaliteit, en sijpelt door tot alle facetten van hun leven. Ik werk met hen samen om hun persoonlijke blauwdruk te ontrafelen, hun innerlijke drijfveren en talenten te ontdekken, zodat ze een pad kunnen vinden dat echt bij hen past.

Toen Anna mijn praktijk binnenkwam, was ze vol frustratie en twijfel. Haar baan was een worsteling, haar identiteit voelde verloren. Haar passie en energie waren langzaam aan het verdwijnen. Ze zat vast in een vicieuze cirkel van onzekerheid en onvrede, die niet alleen haar zelfvertrouwen, maar ook haar relatie en haar levensgeluk beïnvloedde. Het was tijd om die cirkel te doorbreken.

Het proces startte met een talentscan, en terwijl we de resultaten doornamen, zag ik Anna’s gedaanteverandering. Een vonk van herkenning, een glinstering van opwinding verspreidde zich over haar gezicht en haar ogen begonnen te stralen. Samen onderzochten we haar kernwaarden en missie, en brainstormden we over haar unieke bijdrage. Voor het eerst in lange tijd zag Anna een helder pad voor zich, dat werd gevormd door haar passies en talenten.

Na die cruciale stap begon Anna aan een metamorfose. Haar werk kreeg een diepere betekenis en werd meer dan alleen een bron van inkomen. Haar werk bracht haar niet alleen voldoening, maar voedde haar elke dag met een gevoel van vervulling.

De verandering die Anna onderging, betekende niet alleen een ommekeer in haar professionele traject, maar bracht ook een verschuiving teweeg in haar kijk op het leven. Ze voelde zich niet langer gevangen in een routine die haar geen vreugde schonk, maar opende haar hart voor een wereld vol mogelijkheden en vreugde.

Ik nodig je uit om eens stil te staan bij jouw eigen pad en te ontdekken of je jezelf misschien ook herkent in het verhaal van Anna. Als je voelt dat je vastzit in een situatie die niet echt bij je past, aarzel dan niet om contact op te nemen. Samen kunnen we op zoek gaan naar jouw innerlijke drijfveren en talenten, zodat ook jij een pad kunt vinden dat echt bij jou past.

Column Bevelandse Bode mei 2024