positive development academy

Coaching en Training voor jouw brein

je toolkit uitbreiden!

bied jouw deelnemers nóg meer waarde

maak van jouw passie jouw professionele kracht!

Bij Positive Development Academy draait het niet alleen om jouw persoonlijke groei, maar ook om jouw professionele ontwikkeling als coach, therapeut of begeleider.

Je weet als geen ander hoe belangrijk het is om anderen te ondersteunen op hun pad naar welzijn. Daarom bieden we bij Positive Development Academy speciale trainingen en opleidingen die helemaal zijn afgestemd op jouw behoeften.

Of je nu op zoek bent naar nieuwe coachingstechnieken, verdieping wilt in therapie-technieken, of je begeleidingsvaardigheden wilt aanscherpen, bij ons vind je wat je nodig hebt om nog beter te worden in je werk.

Onze programma’s zijn praktisch, inspirerend en brengen je naar een hoger niveau. Je krijgt de tools, kennis en ervaring die je nodig hebt om een nog grotere impact te maken in het leven van anderen.

Dus wil je jezelf verder ontwikkelen en een verschil te maken dat ertoe doet, neem dan eens een kijkje bij onze trainingen en opleidingen. 

Samen kunnen we de wereld van coaching, therapie en begeleiding naar een hoger niveau tillen.

onze opleidingen voor professionals

Metaprogramma’s zijn mentale filters die onze perceptie en gedrag sturen.

Ze bepalen hoe we informatie verwerken, beslissingen nemen en communiceren.

Deze patronen zijn diepgeworteld en beïnvloeden onze reacties op situaties en mensen.

Door metaprogramma’s te begrijpen en te herkennen, kunnen we effectiever communiceren, betere beslissingen nemen en onze relaties verbeteren.

Ze bieden inzicht in onze denkprocessen en helpen ons om onze eigen gedachten en die van anderen beter te begrijpen.

Metaprogramma’s vormen de sleutel tot het begrijpen van hoe mensen de wereld om zich heen waarnemen en erop reageren.

Wanneer je een NLP Master Practitioner opleiding hebt gevolgd, ken je de term metaprogramma’s al.

In onze vierdaagse training gaan we tot in detail in op de metaprogramma’s van jezelf en anderen, leer je onbewuste filters herkennen en leer je manieren om er mee te werken. Een intensieve training die je altijd bij zal blijven. 

Hoe treed jij de wereld tegemoet? En hoe doen anderen dat? 

Tip: in 2024 wordt deze training georganiseerd op Tenerife!

systemisch werken in 1 op 1 begeleiding

Als coach of therapeut sta je vaak voor de uitdaging om individuele deelnemers op een diepgaande manier te ondersteunen. 

Het goede nieuws is dat je hiervoor niet noodzakelijkerwijs een grote groep mensen hoeft te hebben, zoals vaak wordt gezien bij traditioneel systemisch werk. 

Met systemisch werken in één-op-één situaties kun je nog steeds de kracht van systemische principes benutten om individuele problemen aan te pakken en persoonlijke groei te bevorderen. 

Dit biedt een unieke kans om op een dieper niveau te werken met jouw deelnemers en hen te helpen hun persoonlijke uitdagingen te overwinnen.

Deze training richt zich op het begrijpen en werken met verborgen dynamieken en diepgewortelde patronen die individuele problemen en relaties beïnvloeden.

Door systemische principes toe te passen, zoals het onderzoeken van familiepatronen, loyaliteiten en verstrikkingen, kun je de onderliggende oorzaken van problemen beter begrijpen en effectievere oplossingen vinden.

Zo help je jouw deelnemers om verbinding te maken met hun eigen verleden, hun plaats in het grotere geheel te begrijpen, en nieuwe manieren van zijn en handelen te verkennen die meer in lijn zijn met hun authentieke zelf.

de innerlijke saboteur van jouw deelnemer

Iedereen heeft een innerlijke saboteur, een stem van zelftwijfel en angst die je wil beschermen tegen het onbekende.

In onze training “Omgaan met de Innerlijke Saboteur” verken je diepgaand de krachten die ons tegenwerken wanneer we onderweg gaan naar verandering en groei.

Je leert hoe  je jouw deelnemers op verschillende manieren kunt begeleiden om van hun innerlijke saboteur een bondgenoot te maken.

We onderzoeken de wortels van deze saboteur, begrijpen de mechanismen die het in stand houden en ontdekken effectieve strategieën om ermee om te gaan. We gaan in op de achterliggende neurobiopsychologie die maakt dat veranderen zo eng kan zijn.

Na afloop van deze training ben je niet alleen beter in staat om je eigen innerlijke saboteur te herkennen en te omarmen, maar beschik je ook over een volledige training die je zelf kunt geven aan jouw deelnemers.

Dit stelt je in staat om anderen te helpen hun innerlijke saboteur te transformeren en te gebruiken als een krachtige bron van groei en zelfrealisatie.

Doe mee en ontdek hoe je de innerlijke saboteur kunt veranderen in een bondgenoot waarmee je samen de wereld aan kan. 

De training “Excellent Coachen” biedt een uitgelezen kans voor  coaches, therapeuten en begeleiders die hun vaardigheden willen aanscherpen en zichzelf verder willen ontwikkelen in het coachingsvak.

Of je nu een beginnende coach bent of al ervaring hebt, deze training biedt een diepgaande verkenning van essentiële coachingsvaardigheden.

In de eerste module, “Vragen stellen; een vak apart”, leer je effectieve vragen te formuleren voor diepgaande inzichten bij je cliënten.

In de tweede module richt de training zich op de rol van de coach, projectie en overdracht. Deelnemers krijgen inzicht in hun eigen rol en leren bewust om te gaan met projecties en overdracht.

In de derde module, “Zintuiglijk Scherpzinnig Waarnemen”, leer je subtiele signalen op te pikken in non-verbale communicatie, emoties en energie om nog beter af te kunnen stemmen op je deelnemers.

In de laatste module, “Anatomie van een Coachingstraject”, leer je de verschillende fasen en aspecten van een coachingstraject verkennen. Hier ontdek je hoe je een gestructureerde aanpak hanteert, van het opstellen van doelen tot het evalueren van de voortgang.

Deze training bestaat uit vier modules en vindt in 2024 plaats op het inspirerende eiland Tenerife.

Wat houdt je tegen?

maak je werk nóg leuker!

1

maak direct een afspraak

Kies zelf een datum:

2

mail Me

voor alle vragen:

3

bel me/whatsapp me

ma - vrij, 10:00 - 16:00

+31 6 3301 8540

positive development academy heeft gewerkt met oa:

ga je mee naar tenerife?

Werk je met mensen of wil je dat gaan doen? Verdiep je in een prachtige omgeving!

Maximaal 6 deelnemers per training