positive development academy

Coaching en Training voor jouw brein

schrijf je je in voor 21 mei 2024? dan krijg je in jouw pakket een paragliding vlucht erbij!

onbewsute patronen zichtbaar maken om motivatie en houding te leren kennen

hoe je het onzichtbare zichtbaar maakt: metaprogramma's filters bedrading motivatie houding patronen

training 1: 16 - 20 september 2024

Deep dive in metaprogramma's :ontrafel de mysteries en maak het onzichtbare zichtbaar

Stel je voor dat je als coach in staat bent om de verborgen code’s van denken en gedrag van je cliënt te herkennen. Je begrijpt hoe ze denken, wat hen motiveert en hoe ze informatie verwerken. Dit stelt je in staat om op maat gemaakte interventies te ontwerpen die nauw aansluiten bij hun persoonlijke behoeften en doelen.

Door je zelfbewustzijn verder te ontwikkelen over je eigen metaprogramma’s, zul je jezelf ook effectiever zijn in het uitvoeren van je passie. Je kunt je communicatiestijl aanpassen, je interventies verfijnen en een dieper niveau van verbinding tot stand brengen met je cliënten.

 

overzicht
met welke kleur kijken we naar de wereld

Metaprogramma’s zijn de subtiele filters waardoor we de wereld om ons heen interpreteren en erop reageren. Ze zijn als de software die onze mentale processen aanstuurt, bepalend voor onze motivatie, houding en acties.

Deze metaprogramma’s spelen een cruciale rol in het begeleiden van anderen, of je nu coach, therapeut of mentor bent. Door diepgaande kennis van metaprogramma’s te hebben, kun je als begeleider de sleutel tot transformatie in handen hebben.

In onze training leer je niet alleen hoe je metaprogramma’s kunt ontrafelen en herkennen bij anderen, maar ook hoe je deze kennis praktisch kunt toepassen in je begeleidingspraktijk. In tegenstelling tot traditionele NLP-opleidingen, gaan we verder dan alleen de basis en leren we je hoe je deze kennis kunt integreren in jouw unieke aanpak, zodat je echt het verschil kunt maken in het leven van anderen.

Na het volgen van de training:

 • Heb je een diepgaand begrip van metaprogramma’s, die de onbewuste filters vormen die onze kijk op de wereld beïnvloeden.
 • Ben je in staat om niet alleen jouw eigen metaprogramma’s te herkennen, maar ook die van anderen.
 • Is je bewustzijn over het onbewuste vergroot, wat essentieel is voor effectieve begeleiding in persoonlijke groei.
 • Heb je toegang tot praktische tools, waarmee je metaprogramma’s kunt ontdekken.
 • Begrijp je niet alleen de motivaties en houdingen van jouw cliënten, maar ook die van jezelf.
 • Kun je nog beter communiceren op een manier die aansluit bij de individuele behoeften en doelen van jouw cliënten.
 • Verbeter je jouw effectiviteit als begeleider door deze kennis toe te passen in jouw praktijk.
brein, onderbewuste, patronen

mis het niet en schrijf je in!

Een complete ervaring
Tijdens onze trainingen op het schitterende Tenerife hoef jij je nergens zorgen over te maken, behalve over je eigen groei en ontwikkeling. Wat houdt dat in? 

 1. Trainingssessies:
  Intensieve en op maat gemaakte trainingssessies met ervaren trainers Astrid en Oscar.
 2. Vervoer van en naar de luchthaven:
  Comfortabel transport van en naar de luchthaven op de eerste en laatste dag van het retreat, zodat jouw reis soepel verloopt.
 3. Accommodatie:
  Een ontspannen verblijf in een rustig gelegen accommodatie met een prachtig uitzicht op de oceaan, en alle voorzieningen die je nodig hebt voor een comfortabel verblijf.
 4. Maaltijden:
  Geniet van heerlijke gerechten tijdens je verblijf met speciale aandacht voor de aankomst- en vertrekdag. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen. Op de aankomstdag en op donderdag verzorgen we een heerlijk diner op het dakterras. We sluiten de training af met een uitgebreide lunch op vrijdag. 
 5. Drankjes en Versnaperingen:
  Tijdens de trainingssessies zijn drankjes en versnaperingen aanwezig, zodat je fris en geconcentreerd kunt blijven.
 6. Kosteloos Overnachten:
  Deelnemers die beide trainingen volgen, hebben de mogelijkheid om kosteloos te overnachten tijdens de tussenliggende dagen. Een waardevol extraatje ter waarde van €300 per persoon.

Dagelijkse activiteiten

 • Ochtendstart in de buitenlucht met meditatie, Qi Gong of ademwerk
 • Ontbijt op een van de terrassen
 • Trainingsblok van ca 2,5 uur
 • Lunch
 • Siesta / Rust – tijd voor zelfreflectie of wandeling
 • Praktische oefeningen bok van ca 1,5 uur
 • Gezamenlijk diner 


Verdere activiteiten: 

 • Stiltewandeling met voorafgaand een opstelling
 • Optioneel:  1 op 1 sessie met Oscar of Astrid
 • Optioneel: brainspottingsessie met Astrid
 • Paraglidingvlucht (voor de vroegboekers inbegrepen)

wat anderen zeggen

In 1 Woord : WOW! Op gevoel ben ik uitgekomen bij Astrid (van Positive Development Acedemy) en ik had op geen ander moment beter naar mezelf kunnen luisteren. Wat heeft dit mij veel gebracht, veel laten inzien, veel doen loslaten en veel doen leren. Dichter bij mezelf gekomen, mijn eigen proces doorlopen en een enorme stap gemaakt om ook anderen nóg beter te kunnen helpen, inspireren en motiveren. Astrid doet alles “op maat” en gooit met alle liefde de hele planning om als dat voor jou beter past. Astrid doet dit echt met heel haar hart. Vanuit dit mooie hart heeft ze mijn hart geraakt. Ze is een topper en ik kijk nu al uit naar de volgende keer…. want ja, je wil altijd meer als je hier bent geweest 😉

renate

coach bij chare coaching

Ik heb de hNLP+ Practioner opleiding gevolgd. NLP houdt enorm veel in, en NLP Master Astrid slaagt erin om je – in haar eigen no nonsense stijl – heel veel inzichten, kennis en technieken mee te geven in korte tijd. De opleiding is interessant (lees: onmisbaar) voor elke coach of voor iedereen die beter wil leren communiceren en inzicht wil krijgen in hoe het brein werkt. Astrid zorgt voor een veilige omgeving waar je leert door te spelen en veel te oefenen. Ik was onder de indruk van de gigantische progressie dat de andere deelnemers en ik maakten. Dikke vette aanrader, gun dit jezelf!

jeff

eigenaar outspire.be

“Mijn persoonlijke ontdekkingsreis van 16 tot en met 20 mei 2022”, op Tenerife! Samen met Astrid Hartog, oprichtster van Positive Development Academy kreeg ik de kans om 5 dagen lang (samen met haar) op onderzoek te gaan naar…. MEZELF. Aan de hand en met behulp van het programma dat Astrid persoonlijk voor mij, ben ik deze uitdaging aangegaan. Het werd een onvergetelijke reis: De rust van de haciënda, de mooie natuur, het heerlijke weer, de fijne manier van ondersteunen van Astrid… Een kleine greep uit de vele herinneringen die ik heb overgehouden aan de dagen op Tenerife.

iris

eigenaar oog voor zorg & coaching

Fijne training met fijne mensen. Enorme stappen gezet in persoonlijke groei. Ik gun iedereen deze groei!
 
 

anne

fotograaf en begeleider